Jak zaprojektować dobre menu?

Jak zaprojektować dobre menu?

Ustalanie cen i projektowanie menu to dwa z najważniejszych aspektów prowadzenia restauracji. Świetne menu powinno inspirować klientów do spróbowania twoich potraw i dać im poczucie, czego mogą się spodziewać, gdy złożą zamówienie. Jasne i zwięzłe menu jest najlepsze. Nie chcesz, aby klienci czuli się zdezorientowani lub przytłoczeni. Oto sześć wskazówek, które pomogą Ci wycenić i zaprojektować menu tak, aby Twoi klienci byli podekscytowani składaniem zamówień.

  1. Nie ignoruj projektu

Nie wystarczy spisać ceny i dania na kartce papieru. Projektowanie menu to coś więcej. Atrakcyjne wizualnie menu z dobrze rozmieszczonymi przepisami przyciągnie klientów. To jest właśnie to, co czyni menu doskonałym. Bez względu na to, jaki projekt wybierzesz, najważniejsze jest, aby dania i opisy były w centrum uwagi.

  1. Starannie decyduj o cenie swoich dań

Cena Twojego menu jest tak samo ważna jak jego wygląd. Po pierwsze, zrób inwentaryzację składników. Możesz podnieść cenę lub uczynić ją droższą, jeśli nie masz wystarczająco dużo pieniędzy na zakup składników. To zapewni, że nie zabraknie Ci szybko składników. Należy również śledzić wszystkie sprzedaże. Nie powinieneś mieć możliwości dostosowywania cen w menu. Zamiast tego, powinieneś oprzeć ceny na popularności dania, jak również na związanych z nim kosztach. Zanim zdecydujesz się na cenę menu, ważne jest, aby obliczyć koszt jedzenia.

  1. Dokonaj bilansu swoich zasobów

Powinieneś wiedzieć, ile osób jest potrzebnych do przygotowania każdej pozycji w Twoim menu. Ponadto, ile sprzętu i stanowisk będzie potrzebnych. Wielu właścicieli restauracji popełnia błąd, mając wiele dań przygotowywanych na jednym stanowisku. Może to prowadzić do złej obsługi klienta i opóźnień. Zadbaj o różnorodność swoich dań.

Sprawdź także: Jak stworzyć chwytliwą ulotkę. 5 porad co robić i 5 porad czego unikać

  1. Skup się na opisach

Dobry opis może zadecydować o tym, czy klient zamówi danie. Choć opisy powinny być na tyle zwięzłe, aby klient mógł je szybko przeczytać, chcesz, aby był w stanie wyobrazić sobie, jak to jest jeść każde danie, po prostu czytając opis. Podkreśl główne smaki i elementy tak, aby klient miał pojęcie, czego może się spodziewać.

  1. Zdjęcia dań w menu

Podczas gdy opisy są ważne, dobre zdjęcie potraw może pomóc klientom uzyskać lepszy pomysł na to, co będą otrzymywać. Powinieneś oznaczyć swoje zdjęcia żywności, upewnij się, że są wysokiej jakości (fotografowie żywności mogą robić świetne zdjęcia) i upewnij się, że są one wyraźnie widoczne w projekcie menu.

  1. Zastanów się, gdzie umieścić każde danie

Ważne jest, aby umieścić każde danie w menu. Najlepiej sprzedające się lub najdroższe dania powinny być umieszczone na górze kategorii. Nie powinieneś umieszczać najdroższych dań powyżej lub poniżej najtańszych, ponieważ będą się one wydawały droższe.

Previous Jak zwiększyć popęd seksualny
Next Jak wybrać właściwą siekierę do rąbania drewna? Jak bezpiecznie rąbać drewno?

Może to Ci się spodoba

Policjanci zwalczający przestępczość gospodarczą zatrzymali w Krakowie oszusta oferującego do sprzedaży podrobione zegarki znanych marek

16.03. br. podczas wspólnej akcji policjantów wydziałów dw. z Przestępczością Gospodarczą Komendy Miejskiej Policji w Krakowie oraz Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie został zatrzymany oszust, sprzedający  poprzez  Internet podróbki zegarków

Jak wybrać okulary? Jaki typ okularów preferujesz?

Wbrew pozorom, wybór odpowiednich okularów może być trudny. Trudno jest też znaleźć dobre okulary w rozsądnej cenie. Można trochę zaoszczędzić na oprawkach, ale nie na okularach. Okulary są tym, czego

Jak rozpoznać alkoholika w swojej rodzinie?

Każdy może być dotknięty alkoholizmem. Nie ma znaczenia poziom wykształcenia, status społeczny, zajmowane stanowisko. Życie w ciągłym napięciu i stresie może prowadzić do uzależnienia. Może być ono trudne do rozpoznania,

Szkolenie w zakresie komunikacji z osobami niesłyszącymi

W Komendzie Wojewódzkiej Policji w Krakowie odbyło się szkolenie (02.03.2017r.) z zakresu komunikowania się z osobami niesłyszącymi, poprowadzone przez p. Monikę Folwarczną oraz p. Adama Janulka, przedstawicieli Fundacji PL –

Monitorowanie drogowego przewozu towarów

14 kwietnia 2017 roku w Wydziale Ruchu Drogowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie, odbyło się drugie robocze spotkanie przedstawicieli Izby Administracji Skarbowej w Krakowie oraz Wydziału Ruchu Drogowego KWP w

“Bezpieczny Senior” – spotkanie zorganizowane przez Komisariat Policji I w Krakowie

W dniu 24 maja br. w Klubie Seniora przy Kościele Mariackim w Krakowie odbyło się spotkanie skierowane do osób starszych w ramach programu “Bezpieczny Senior”. Dzielnicowi Komisariatu Policji I, omówili

0 Comments

Brak komentarzy!

You can be first to comment this post!

Zostaw odpowiedź