Jak zaprojektować dobre menu?
Ustalanie cen i projektowanie menu to dwa z najważniejszych aspektów prowadzenia restauracji. Świetne menu powinno inspirować klientów do spróbowania twoich potraw i dać im poczucie, czego mogą się spodziewać, gdy złożą zamówienie. Jasne i zwięzłe menu jest najlepsze. Nie chcesz, aby klienci czuli się zdezorientowani lub przytłoczeni. Oto sześć wskazówek, które pomogą Ci wycenić i zaprojektować menu tak, aby Twoi klienci byli podekscytowani składaniem zamówień.
- Nie ignoruj projektu
Nie wystarczy spisać ceny i dania na kartce papieru. Projektowanie menu to coś więcej. Atrakcyjne wizualnie menu z dobrze rozmieszczonymi przepisami przyciągnie klientów. To jest właśnie to, co czyni menu doskonałym. Bez względu na to, jaki projekt wybierzesz, najważniejsze jest, aby dania i opisy były w centrum uwagi.
- Starannie decyduj o cenie swoich dań
Cena Twojego menu jest tak samo ważna jak jego wygląd. Po pierwsze, zrób inwentaryzację składników. Możesz podnieść cenę lub uczynić ją droższą, jeśli nie masz wystarczająco dużo pieniędzy na zakup składników. To zapewni, że nie zabraknie Ci szybko składników. Należy również śledzić wszystkie sprzedaże. Nie powinieneś mieć możliwości dostosowywania cen w menu. Zamiast tego, powinieneś oprzeć ceny na popularności dania, jak również na związanych z nim kosztach. Zanim zdecydujesz się na cenę menu, ważne jest, aby obliczyć koszt jedzenia.
- Dokonaj bilansu swoich zasobów
Powinieneś wiedzieć, ile osób jest potrzebnych do przygotowania każdej pozycji w Twoim menu. Ponadto, ile sprzętu i stanowisk będzie potrzebnych. Wielu właścicieli restauracji popełnia błąd, mając wiele dań przygotowywanych na jednym stanowisku. Może to prowadzić do złej obsługi klienta i opóźnień. Zadbaj o różnorodność swoich dań.
Sprawdź także: Jak stworzyć chwytliwą ulotkę. 5 porad co robić i 5 porad czego unikać
- Skup się na opisach
Dobry opis może zadecydować o tym, czy klient zamówi danie. Choć opisy powinny być na tyle zwięzłe, aby klient mógł je szybko przeczytać, chcesz, aby był w stanie wyobrazić sobie, jak to jest jeść każde danie, po prostu czytając opis. Podkreśl główne smaki i elementy tak, aby klient miał pojęcie, czego może się spodziewać.
- Zdjęcia dań w menu
Podczas gdy opisy są ważne, dobre zdjęcie potraw może pomóc klientom uzyskać lepszy pomysł na to, co będą otrzymywać. Powinieneś oznaczyć swoje zdjęcia żywności, upewnij się, że są wysokiej jakości (fotografowie żywności mogą robić świetne zdjęcia) i upewnij się, że są one wyraźnie widoczne w projekcie menu.
- Zastanów się, gdzie umieścić każde danie
Ważne jest, aby umieścić każde danie w menu. Najlepiej sprzedające się lub najdroższe dania powinny być umieszczone na górze kategorii. Nie powinieneś umieszczać najdroższych dań powyżej lub poniżej najtańszych, ponieważ będą się one wydawały droższe.
Może to Ci się spodoba
Gotowe spółki w Częstochowie
Osoby chcące rozpocząć działalność gospodarczą szukają rozwiązania szybkiego i pewnego. Odpowiednia forma działalności gospodarczej umożliwia szybkie rozpoczęcie własnego biznesu. Profesjonaliści, którzy zajmują się doradztwem gospodarczym, zalecają najbardziej opłacalne rozwiązanie, jakim
Szkolenie w zakresie komunikacji z osobami niesłyszącymi
W Komendzie Wojewódzkiej Policji w Krakowie odbyło się szkolenie (02.03.2017r.) z zakresu komunikowania się z osobami niesłyszącymi, poprowadzone przez p. Monikę Folwarczną oraz p. Adama Janulka, przedstawicieli Fundacji PL –
Olkusz. Handel nielegalną odzieżą
Ponad 900 sztuk odzieży z podrobionymi znakami towarowymi znanych firm ujawnili i zabezpieczyli pod koniec stycznia 2017r. Policjanci z Referatu do Walki z Przestępczością Gospodarczą Komendy Powiatowej Policji w Olkuszu
Spotkanie robocze dotyczące przygotowań Sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO
Dzisiaj (27.03.br.) w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Krakowie odbyło się spotkanie robocze przedstawicieli służb zaangażowanych w przygotowanie Sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO. 41 Sesja Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO odbędzie się
4 najlepsze sposoby na pozbycie się cellulitu
Cellulit nie ma znaczenia, czy jesteś szczupła czy gruba, wysoka czy niska. Pomarańczowa skórka jest spowodowana złymi nawykami żywieniowymi, obcisłymi ubraniami, alkoholem i siedzącym trybem życia. Cellulit może być usunięty
Święto krakowskich policjantek, policjantów i pracowników
Dzisiaj (20 lipca br.) w Muzeum Lotnictwa Polskiego odbyła się uroczysta zbiórka z okazji Święta Policji Komendy Miejskiej Policji w Krakowie. Przybyli na nią m. in. pełniący obowiązku Komendanta Wojewódzkiego
0 Comments
Brak komentarzy!
You can be first to comment this post!