Jak zaprojektować dobre menu?

Jak zaprojektować dobre menu?

Ustalanie cen i projektowanie menu to dwa z najważniejszych aspektów prowadzenia restauracji. Świetne menu powinno inspirować klientów do spróbowania twoich potraw i dać im poczucie, czego mogą się spodziewać, gdy złożą zamówienie. Jasne i zwięzłe menu jest najlepsze. Nie chcesz, aby klienci czuli się zdezorientowani lub przytłoczeni. Oto sześć wskazówek, które pomogą Ci wycenić i zaprojektować menu tak, aby Twoi klienci byli podekscytowani składaniem zamówień.

  1. Nie ignoruj projektu

Nie wystarczy spisać ceny i dania na kartce papieru. Projektowanie menu to coś więcej. Atrakcyjne wizualnie menu z dobrze rozmieszczonymi przepisami przyciągnie klientów. To jest właśnie to, co czyni menu doskonałym. Bez względu na to, jaki projekt wybierzesz, najważniejsze jest, aby dania i opisy były w centrum uwagi.

  1. Starannie decyduj o cenie swoich dań

Cena Twojego menu jest tak samo ważna jak jego wygląd. Po pierwsze, zrób inwentaryzację składników. Możesz podnieść cenę lub uczynić ją droższą, jeśli nie masz wystarczająco dużo pieniędzy na zakup składników. To zapewni, że nie zabraknie Ci szybko składników. Należy również śledzić wszystkie sprzedaże. Nie powinieneś mieć możliwości dostosowywania cen w menu. Zamiast tego, powinieneś oprzeć ceny na popularności dania, jak również na związanych z nim kosztach. Zanim zdecydujesz się na cenę menu, ważne jest, aby obliczyć koszt jedzenia.

  1. Dokonaj bilansu swoich zasobów

Powinieneś wiedzieć, ile osób jest potrzebnych do przygotowania każdej pozycji w Twoim menu. Ponadto, ile sprzętu i stanowisk będzie potrzebnych. Wielu właścicieli restauracji popełnia błąd, mając wiele dań przygotowywanych na jednym stanowisku. Może to prowadzić do złej obsługi klienta i opóźnień. Zadbaj o różnorodność swoich dań.

Sprawdź także: Jak stworzyć chwytliwą ulotkę. 5 porad co robić i 5 porad czego unikać

  1. Skup się na opisach

Dobry opis może zadecydować o tym, czy klient zamówi danie. Choć opisy powinny być na tyle zwięzłe, aby klient mógł je szybko przeczytać, chcesz, aby był w stanie wyobrazić sobie, jak to jest jeść każde danie, po prostu czytając opis. Podkreśl główne smaki i elementy tak, aby klient miał pojęcie, czego może się spodziewać.

  1. Zdjęcia dań w menu

Podczas gdy opisy są ważne, dobre zdjęcie potraw może pomóc klientom uzyskać lepszy pomysł na to, co będą otrzymywać. Powinieneś oznaczyć swoje zdjęcia żywności, upewnij się, że są wysokiej jakości (fotografowie żywności mogą robić świetne zdjęcia) i upewnij się, że są one wyraźnie widoczne w projekcie menu.

  1. Zastanów się, gdzie umieścić każde danie

Ważne jest, aby umieścić każde danie w menu. Najlepiej sprzedające się lub najdroższe dania powinny być umieszczone na górze kategorii. Nie powinieneś umieszczać najdroższych dań powyżej lub poniżej najtańszych, ponieważ będą się one wydawały droższe.

Previous Jak zwiększyć popęd seksualny
Next Jak wybrać właściwą siekierę do rąbania drewna? Jak bezpiecznie rąbać drewno?

Może to Ci się spodoba

Funkcjonariusze odzyskali skradzionego we Francji mercedesa klasy S, wartego 0,5 mln złotych i zatrzymali sprawcę tej kradzieży z włamaniem

15 maja br. policjanci wydziału  do walki z Przestępczością Samochodową Komendy Miejskiej Policji w Krakowie uzyskali informację,  że  luksusowy Mercedes wart 522 tys. złotych, skradziony z francuskiej wypożyczalni aut ,może

Rzeczy do szkoły, czyli wyprawka szkolna

Zdobycie potrzebnych przyborów szkolnych w dzisiejszych czasach nie jest trudne. Niełatwo jest jednak zadbać o to, by wyprawka szkolna nie zrujnowała domowego budżetu, a jednocześnie spełniła dziecięce marzenia. Zestaw startowy

Jak wybrać okulary? Jaki typ okularów preferujesz?

Wbrew pozorom, wybór odpowiednich okularów może być trudny. Trudno jest też znaleźć dobre okulary w rozsądnej cenie. Można trochę zaoszczędzić na oprawkach, ale nie na okularach. Okulary są tym, czego

Stop. Agresji Drogowej. Widzisz? Reaguj – każdy może pomóc w walce z piratami drogowymi

Od sierpnia 2014 roku w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Krakowie funkcjonuje  Nieetatowy Zespół do Zwalczania Agresywnych Zachowań na Drogach. W skład Zespołu działającego wchodzą zarówno policjanci z wydziału ruchu drogowego

Olkusz. Handel nielegalną odzieżą

Ponad 900 sztuk odzieży z podrobionymi znakami towarowymi znanych firm ujawnili i  zabezpieczyli pod koniec stycznia 2017r. Policjanci z Referatu do Walki z Przestępczością Gospodarczą Komendy Powiatowej Policji w Olkuszu

Jak zwiększyć popęd seksualny

Brak popędu seksualnego dotyczy często par z dłuższym stażem. Po wielu latach małżeństwa bardzo trudno utrzymać odpowiedni poziom pożądania, które ma tendencję do dalszych spadków. Brak seksu prowadzi do kryzysów,

0 Comments

Brak komentarzy!

You can be first to comment this post!

Zostaw odpowiedź