Jak zaprojektować dobre menu?
Ustalanie cen i projektowanie menu to dwa z najważniejszych aspektów prowadzenia restauracji. Świetne menu powinno inspirować klientów do spróbowania twoich potraw i dać im poczucie, czego mogą się spodziewać, gdy złożą zamówienie. Jasne i zwięzłe menu jest najlepsze. Nie chcesz, aby klienci czuli się zdezorientowani lub przytłoczeni. Oto sześć wskazówek, które pomogą Ci wycenić i zaprojektować menu tak, aby Twoi klienci byli podekscytowani składaniem zamówień.
- Nie ignoruj projektu
Nie wystarczy spisać ceny i dania na kartce papieru. Projektowanie menu to coś więcej. Atrakcyjne wizualnie menu z dobrze rozmieszczonymi przepisami przyciągnie klientów. To jest właśnie to, co czyni menu doskonałym. Bez względu na to, jaki projekt wybierzesz, najważniejsze jest, aby dania i opisy były w centrum uwagi.
- Starannie decyduj o cenie swoich dań
Cena Twojego menu jest tak samo ważna jak jego wygląd. Po pierwsze, zrób inwentaryzację składników. Możesz podnieść cenę lub uczynić ją droższą, jeśli nie masz wystarczająco dużo pieniędzy na zakup składników. To zapewni, że nie zabraknie Ci szybko składników. Należy również śledzić wszystkie sprzedaże. Nie powinieneś mieć możliwości dostosowywania cen w menu. Zamiast tego, powinieneś oprzeć ceny na popularności dania, jak również na związanych z nim kosztach. Zanim zdecydujesz się na cenę menu, ważne jest, aby obliczyć koszt jedzenia.
- Dokonaj bilansu swoich zasobów
Powinieneś wiedzieć, ile osób jest potrzebnych do przygotowania każdej pozycji w Twoim menu. Ponadto, ile sprzętu i stanowisk będzie potrzebnych. Wielu właścicieli restauracji popełnia błąd, mając wiele dań przygotowywanych na jednym stanowisku. Może to prowadzić do złej obsługi klienta i opóźnień. Zadbaj o różnorodność swoich dań.
Sprawdź także: Jak stworzyć chwytliwą ulotkę. 5 porad co robić i 5 porad czego unikać
- Skup się na opisach
Dobry opis może zadecydować o tym, czy klient zamówi danie. Choć opisy powinny być na tyle zwięzłe, aby klient mógł je szybko przeczytać, chcesz, aby był w stanie wyobrazić sobie, jak to jest jeść każde danie, po prostu czytając opis. Podkreśl główne smaki i elementy tak, aby klient miał pojęcie, czego może się spodziewać.
- Zdjęcia dań w menu
Podczas gdy opisy są ważne, dobre zdjęcie potraw może pomóc klientom uzyskać lepszy pomysł na to, co będą otrzymywać. Powinieneś oznaczyć swoje zdjęcia żywności, upewnij się, że są wysokiej jakości (fotografowie żywności mogą robić świetne zdjęcia) i upewnij się, że są one wyraźnie widoczne w projekcie menu.
- Zastanów się, gdzie umieścić każde danie
Ważne jest, aby umieścić każde danie w menu. Najlepiej sprzedające się lub najdroższe dania powinny być umieszczone na górze kategorii. Nie powinieneś umieszczać najdroższych dań powyżej lub poniżej najtańszych, ponieważ będą się one wydawały droższe.
Może to Ci się spodoba
Rozliczenie PIT 2016 przez Internet – to takie proste!
Wszystkie osoby osiągające w ciągu roku dochody muszą rozliczyć się z fiskusem. Można to zrobić w sposób tradycyjny, wypełniając właściwą deklarację w formie papierowej albo albo przesłać PIT internetowo. Rozliczenie
Wspólne przedsięwzięcie policji małopolskiej i holenderskiej
W dniach od 05 do 17 czerwca 2017 roku, realizując umowę o współpracy pomiędzy Komendą Wojewódzką Policji w Krakowie, a Komendą Główną Policji w Hadze, dwóch funkcjonariuszy Komendy Miejskiej Policji
„Bezpieczny Senior” – spotkanie zorganizowane przez Komisariat Policji I w Krakowie
W dniu 24 maja br. w Klubie Seniora przy Kościele Mariackim w Krakowie odbyło się spotkanie skierowane do osób starszych w ramach programu „Bezpieczny Senior”. Dzielnicowi Komisariatu Policji I, omówili
Krakowscy policjanci dbają o bezpieczeństwo pieszych
28 lutego i 1 marca br. policjanci Komisariatu Policji I w Krakowie wspólnie z funkcjonariuszami krakowskiej Straży Miejskiej prowadzili akcję pod kryptonimem „Rogatka”. Była ona prowadzona w rejonie Starego Miasta,
Co to jest GHS?
Aby ujednolicić normy w tej dziedzinie na poziomie międzynarodowym, Organizacja Narodów Zjednoczonych stworzyła Globalnie Zharmonizowany System Klasyfikacji i Oznakowania Chemikaliów (GHS). Standardy GHS muszą zostać wdrożone przez producentów, dystrybutorów, odbiorców
Co to jest chemia samochodowa?
Profesjonalne produkty warto zakupić, jeśli chce się dobrze zadbać o swój samochód. Istnieje wiele produktów, które można nazwać kosmetykami samochodowymi. Czym są kosmetyki do detailingu? Kosmetyki samochodowe – dla profesjonalistów
0 Comments
Brak komentarzy!
You can be first to comment this post!